Sárkányok: Sárkány Fajták
Általánosan | Sárkány Fajták | Sárkány Mágia | Híres Sárkányok | Könyvek | Játékok | Képek | Linkek

Leírás: http://www.musesrealm.net/stories/ivbar1.gif

A Sárkányok csodálatos lények, még ha gonoszak is, mivel számos fajtájuk létezik ami igazán sokszínű teremtményekké teszik őket. Akárcsak "Általánosan" menüben is mondtam, a fajták csoportosítása igen eltérő lehet, de leggyakrabban a színük alapján szokták megkülönböztetni őket. Én csak néhányat fogok felsorolni belőlük, mert szerintem nincs olyan ember aki az összest  fel tudná :)

Leírás: http://www.musesrealm.net/stories/ivbar1.gif

1. Zöld Sárkány (Nagy Földi Sárkány)
2. Kék Sárkány
3. Víz Sárkány
4. Arany Sárkány
5. Csont sárkány
6. Vörös Sárkány (Tűz Sárkány)
7. Fekete Sárkány
8. Jég és Hó Sárkány
9. Wyvern

Leírás: http://www.musesrealm.net/stories/ivbar1.gif

1. Zöld Sárkány

SárkányKözismertebb nevén a Draco rex Cristatus. Ezek a nagy termetű, szárnyas lények 32 és 40 méter közötti hosszúságúra nőnek meg, a szárnyuk fesztávolsága eléri a 40 métert. Színük rendszerint zöldes barna, pikkelyeik a citromsárgától a smaragdzöldig minden színben pompáznak. Vannak olyan földi Sárkányok, amelyek tüzet tudnak lehelni, jóllehet ennek ereje nem olyan nagy, mint a tűzsárkányoké. Viszont képesek a föld, levegő és víz varázslatokra.

2. Kék Sárkány

SárkányEz a legérdekesebb sárkányfaj mind között; olyan fokú a becsülethez való ragaszkodásuk, hogy a tundrai barbár törzseké nyomukba se érnek. Imádnak versenyezni egymással, próbálgatni, ki a gyorsabb. Nem túl hajlékonyak, de ezért kárpótolja őket iszonyatos repülési sebességük. Tűzköpés helyett, az Égi szikrát, hatalmas erejű villámlás, melyet egy mennydörgésszerű üvöltéssel együtt használnak. Lakhelyük a legmagasabb hegységek közt található, de nem szeretik a fagyos, északi hegyláncokat.

3. Vízi Sárkány

SárkányA vízsárkányok alapvetően a vízben élnek, persze levegőért feljönnek a vízfelszínre. Megtalálhatók mindhárom óceánban, illetve a nagyobb tengerekben. Nagyobb halakkal, cápákkal, illetve tengeri emlősökkel táplálkoznak. Tüzet fújni természetesen nem tudnak, de képesek a jég leheletre, amely megfagyasztja az ellenséget, vagy a leendő táplálékot. Nincs ellenségük, mert egy Sárkány se megy le a víz alá, csak egymással viaskodnak a területér, illetve a zsákmányér. Rendkívül gyorsan úsznak, és képesek a víz varázslatokra.

 4. Arany Sárkány

SárkányAz aranysárkányok igen intelligensek és jártasak a fehér mágiában, de a fekete mágián kívül mindegyiket ismerik, mondhatnánk, ők a Sárkányok mágusai. Nem túl erősek, inkább mágiával harcolnak. A feketesárkányok legnagyobb ellenségeik. Méretük igen változó nagyon ritkán megnőhetnek óriásira is, de a nagyobb egyedeket megölik a feketesárkányok. Az aranysárkányok sokáig élnek, tovább mint bármelyik Sárkányfaj, kivéve a Szellemsárkányok, és a Csontsárkányok.

5. Csont Sárkány

SárkányEz a legveszélyesebb Sárkányfaj, szó nélkül mindenkit megölnek. Testüket vagy a fekete mágia tartja össze miután felélesztették őket, vagy a mérhetetlen harag és bosszúvágy amit elpusztulásukkor éreztek. Miután elpusztult egy Sárkány, fekete mágiával bármikor visszahozható amíg még egybe vannak a csontjai, viszont ha a az utóbbi történik, akkor haláluk után 2 évvel felébrednek, és beváltják haragúkat az őket megölő lényen. Méretük megegyezik az eredeti testük csontvázáéval. Miután egy csontsárkány elszabadult felébresztőjétől, megtanulja a fekete és levegő mágiát, és képes holtakat előhívni tetem nélkül, de csak rövidebb ideig.

6. Vörös Sárkány

SárkányA tűzsárkányokat nem a legnagyobb Sárkányok közé lehet sorolni, kb. 15-16 méteresek a kifejlett példányok, de nem ritka a 20 méteres is, de persze a legöregebb egyedek hatalmasra is megnőhetnek. Többnyire tűzfújásuk van, de tanulhatnak különböző mágiákat is. Ők őrzik a Sárkányok kincseit. Ha egy ember kivívja magának egy tűzsárkány tiszteletét, akkor neki nem kell többet félnie a tűzsárkányoktól, és néhány útjára el is kísérheti a Sárkányt. Elég elterjedt faj, sok helyen megtalálhatók, főleg vulkánok közelében és mély hasadékokban.

7. Fekete Sárkány

SárkányEz a Sárkányfaj nagyon agresszív, nem tűri meg maga mellett a többi Sárkányt, igazi magányos farkasok. Rendszerint barlangokban, vagy hegyeken élnek. Méretük eléri a 27 méter hosszúságot is de a fiatalabb példányok 14-24 méter között vannak. Tűzfújásuk van, de igen jártasak a fekete, föld, levegő és tűz mágiában, képesek újraéleszteni gyengébb Sárkányokat, vagy más élőlényeket, amelyek őt fogják szolgálni enyhén foszladozó csontváz testükkel, de bármikor visszavehetik az ajándékba adott életet.

8. Jég- és hósárkány

SárkányA jég illetve hó sárkányok a sarkokon élnek. Képesek a jég, víz és levegő varázslatokra. Tűzfújás helyett, a vízsárkányokéhoz hasonló jég leheletük van. Cet félékkel nagyobb emlősökkel táplálkoznak, gyakran elraktározzák az élelmet, de ha elfogy a táplálék akkor kénytelenek délre menni a melegebb éghajlatra, hogy élelmet találjanak. Ezek a Sárkányok igen szelídek, rendszerint kisebb csoportokat alkotnak, hogy könnyebb legyen a túlélés.

9. Wyverns

WywernA legtöbb sárkánytól eltérően a Wyvern kétlábú. Mivel azonban a Föld legnagyobb sárkánya, két lába is tökéletesen elegendő, hogy elragadjon egy nagy szárazföldi emlőst. Már Hérodotosz és Plinius is megemlíti, hogy a Wyvern szereti az elefántot. Elképzelhető, hogy az arab legendák elefántokra vadászó óriásmadara, az úgynevezett rok, szintén egy Wyvern lehetett. S összetéveszthető a magyar mennydörgő sárkánnyal, mely legközelebbi rokona.